Depresyona sıklıkla eşlik eden psikiyatrik hastalıklar arasında anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, şizofreni, yeme bozuklukları sayılabilir. Alkol ve madde bağımlılığı da depresyona eşlik edebilir. Bazen depresyonun uykusuzluk, sinirlilik gibi bazı belirtilerini yatıştırmak amacı ile kişi uyuşturucu maddelere yönelir.
Psikiyatrik hastalıklara eşlik etmesinin yanı sıra, depresyon, bedensel hastalıklarla da sık olarak birlikte görülür. Kalp hastalıkları, inme , epilepsi ve diğer nörolojik hastalıklar, bunamalari diyabeti akciğer ve pankreas kanseri, depresyonun özellikle birlikte sık görüldüğü hastalık gruplarıdır. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ve kansızlık da depresyonun ortaya çıkmasına sebep olabilir. Tiroid bezi hastalıkları ise depresyonda özel bir öneme sahiptir, bu başka bir yazıda ele alınacaktır. Bütün bu anılan hastalıkların düzelmesi ile depresyon belirtileri hafiflerken, depresyonun tedavisi ile de bu hastalıkların iyileşme süreci olumlu etkilenir.
Depresyonda yaşanan bazı bedensel belirtiler ise, yanlış tanı konulmasına ya da gereksiz birçok tetkik ve tedavi sürecinden geçilmesine neden olabilir. Beyindeki serotonin ve norepinefrin gibi bazı kimyasalların hem duygudurum hem de ağrıyı düzenlemede etkisi vardır. Eklem ağrısı, sırt ağrısı, mide-barsak sisteminde sorunlar, uyku bozuklukları, ve iştah değişiklikleri depresyonda en sık görülen bedensel yakınmalardır.